2022: Een nieuw jaar

Zoals voor velen op deze aardbol is een nieuw jaar een reden om te starten met goede voornemens. En ook ik doe ieder jaar mee aan deze waanzin. Meestal met een idioot voornemen om direct in de eerste twee maanden 10 kilo af te vallen. Om vervolgens 1 januari, een jaar later, hetzelfde te doen. En daarmee verraad ik meteen de mate van succes.

Dit jaar pakken we het anders aan. In tegenstelling tot afgelopen jaren, waarin mijn voornaamste voornemen was om gezond te eten en belachelijke hoeveelheden aan kilo´s te verliezen heb ik dit jaar veel plannen. Ik ga mezelf actief inzetten in mijn zoektocht naar geluk. Klinkt lekker vaag, maar wat ik bedoel is dat ik opzoek ga naar hoe ik mijn leven kan inrichten zodat ik alle dingen kan doen die ik belangrijk maar bovenal leuk vind.

Een van die dingen is schrijven. Het is een oude hobby. Jaren geleden schreef ik vooral over dagelijkse flauwekul die ik meemaakte in de vorm van blogs op mijn toenmalige website. Doel was vermaak. Om de een of andere reden is dat verwaterd maar ik wil dat heel graag weer oppakken. Een van de dromen is ooit een boek te schrijven. Ik weet alleen nog totaal niet waarover.

Onderstaand bericht op instagram was voor mij de trigger. Waarbij het tweede regeltje het belangrijkste is.

De spelregels bij deze challenge zijn:

 1. Schrijf iedere dag in de maand januari een blog post over het onderwerp van die dag (Zij delen dat onderwerp).
 2. Voeg de tag #bloganuary toe aan je post.
 3. Deel je post op social media met dezelfde hashtag erbij.

Nu vind ik challenges altijd een beetje stom, maar in dit geval kan het mij helpen om een gewoonte aan te leren om te blijven schrijven.

En dat delen is nog wel een dingetje. Vroeger plaatste ik schaamteloos alles op social media. Tegenwoordig vind ik dat spannend. Geen idee waarom eigenlijk. Misschien omdat mensen er dan ineens wat van kunnen vinden. Maar met deze challenge ga ik het toch doen. Anders komt het er nooit van.

En daarmee kom ik meteen bij het eerste onderwerp voor de post van vandaag:

What advice would you give your teenage self?

Ofwel welk advies zou ik mijn vroegere ik geven? Ik ben nu 36 en ben al even uit mijn tienerjaren. Daarmee heb ik ten opzichte van toen ook de nodige levenservaring opgedaan. Intussen heb ik ook twee kinderen. Een zoon van 4 jaar en een dochter van 4 maanden. Daarmee zijn mijn adviezen indirect ook adviezen die ik hen wil meegeven als zij in hun tienerjaren zijn.

 • Wees zelfverzekerd maar altijd bescheiden.
 • Kijk op tegen de juiste mensen. Niet diegene met de grootste bek of ogenschijnlijk het meeste succes.
 • Ga iets doen wat het meeste plezier oplevert, niet perse het meeste geld.
 • Zorg dat je af en toe een beetje spaart. Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel verdomde handig.
 • Behandel een ander zoals jij behandeld wil worden.
 • Heb oog voor een ander, met name zij die het slechter hebben of hulp nodig hebben.
 • Verzamel mensen om je heen die je energie opleveren en neem afscheid van diegenen die alleen energie kosten.
 • Tot slot, jij bent fucking awesome en je kan alles worden wat je maar wil.

En ohja dit is wel echt eentje tegen mijn vroegere zelf: Je kan gewoon praten tegen meisjes waar je verliefd op bent. Of het nu het populairste meisje van de klas is of niet. Het is tenslotte gewoon een meisje, net als ieder ander meisje. En er is zomaar een kansje dat ze jou stiekem ook leuk vindt!