Boekenwurm

Het boek van Jan-Willem, de Kippevel boekenserie, de Donald Duck en de Bobo. Ik las het als kind allemaal. Ergens was ik het ontgroeit en was ik geen echte boekenwurm meer. Intussen begint de leeslijst toch weer te groeien.

Onderwerp van blog nummer 18:

What book is next on your reading list?

Nu kan ik gewoon het antwoord geven dat Will, het volgende boek is, maar ik ga iets meer inzicht geven de boeken die nu op mijn bureau liggen te smeken om gelezen te worden of reeds gelezen zijn.

Van miljonair tot krantenjongen

Status: Gelezen
Over dit boek heb ik het al eens eerder gehad. Dit boek is een must-read voor iedereen die een mening klaar heeft over daklozen. Voor iedereen die denk dat men “er zelf voor kiest”, “het niet nodig is in Nederland om dakloos te zijn” of denkt dat “het hem of haar nooit kan overkomen”. Sander de Kramer heeft de verhalen achter deze mensen op een indrukwekkende manier vastgelegd in dit boek. Bijzonder om te lezen dat veel van hen ooit succesvol geweest zijn en door een vervelende speling van het lot op straat beland zijn.

Eet taart krijg een sixpack

Status: Gelezen
In mijn eeuwige zoektocht om beachboy te worden was dit boek een verademing. Vergeet alle afval hypes, snelle diëten en hippe kippen die een gezonde, glutenvrije, lactose arme, suikervrije, flapdrol arme, appelvrije appeltaart maken waarmee je afvalt. Een en al commerciële bullshit. Als je de saaie werkelijkheid wilt over afvallen, lees dan dit boek, en vergeet alle anderen. Jelmer de Boer schrijft op een hilarische manier hoe het zit.

De meeste mensen deugen

Status: Gelezen
Ook dit boek is al eens in mijn blogs voorbij gekomen. Voor de mensen zoals ik, die lijp worden van alle negativiteit in de wereld, al het slechte nieuws, de oorlogen die we voeren met elkaar. De eindeloze haat op social media. De eeuwige vooroordelen en veroordelingen in de wereld. Rutger Bregman doet onderzoek naar de ware aard van de mens. Lees dit boek, en je komt er achter dat wij mensen eigenlijk helemaal niet zo slecht in elkaar zitten. En dat eigenlijk het gros van de mensen een goed hart heeft. Alleen horen we dát nooit op het nieuws. Een beetje jammer.

Hoe word ik alles?

Status: Gelezen
Het boek van multipotentialite Emily Wapnick die antwoord heeft waarom sommigen van ons geen ware roeping hebben. In dit boek geeft ze handvatten hoe jij geen keuzes meer hoeft te maken in al je interesses, maar hoe je een carrière en leven kan inrichten waarin je al je interesse kan omarmen. Voor mij een ware eyeopener!

Atomic Habits

Status: Aan het lezen
James Clear is expert op het gebied van gewoonte verandering. Dit boek wat ik nu aan het lezen ben biedt handvatten hoe je kleine veranderingen in je leven kan toepassen waarmee je grote resultaten kan behalen. Voornaamste strekking van het verhaal, niet focussen op je doel, maar focus op het proces. Dan komt het doel van zelf. Best interessant.

Will

Status: Nog niet gelezen
De autobiografie van Will Smith geschreven door Mark Manson, bekend van onder andere het volgende boek. Ik was vroeger groot fan van The Fresh Prince of Bell Air, en daarmee ook meteen van Will. Dit boek heb ik voor kerst ontvangen en wordt na Atomic Habits het volgende boek.

De Edele kunst van not giving a fuck

Status: Nog niet gelezen
Een bekend boek van Mark Manson waar ik al een aantal keer in begonnen was. Dit boek heb ik al een jaar of 3 liggen, maar het is me nog niet gelukt het uit te lezen. Maar intussen zit ik weer in de lees modus dus komt deze ook ergens komende periode.

Think and Grow Rich

Status: Nog niet gelezen
Dit boek heb ik van een vriendin gekregen. Een boek voor iemand die je groei en succes gunt. Dat moet een goed boek zijn. Ligt nog klaar om gelezen te worden. Thanks Eef!

Zoals je ziet kan ik nog wel even vooruit.