Boom

Een betere titel kon ik voor dit artikel niet bedenken. Het zal je niet verbazen dat het over een boom gaat. Dit keer had ik echt hulp nodig, want het is me toch een partijtje onnozel dit onderwerp. Niet echt een uitnodiging om verder te lezen. Dus kijk maar wat je doet.

Het ena laatste artikel in deze reeks. Ik vond het af en toe best lastig, net als vandaag. Het onderwerp luidt:

Describe yourself as a tree.

Maargoed, ik ben dus een boom, althans soort van. Maar ik ben dan wel een grote sterke boom. Met wortels diep in de grond.

Ik ben sterk genoeg om niet bij de eerste de beste storm om te waaien. Maar ik ben ook niet zo stug dat ik nooit zal meegeven.

In de herfst verlies ik al mijn blaadjes en energie. Het meest deprimerende seizoen. Maar in de lente bloei ik weer helemaal op. Mijn bladeren hebben alle kleuren van de regenboog (de lievelingskleur van Jurre; regenboog).

In mei zitten bij mij by far de meeste vogels in de boom, en tijdens een zomers regenbuitje staat iedereen droog onder mijn boom.

Ik zit compleet onder het hars van alle gelukstranen van de eerste kusjes die gegeven worden tot aan de opa en oma die lekker picknicken onder mijn takken.

Mijn stam is vol gekerfd met hartjes. Af en toe vertel ik net als de sprookjes boom een verhaal aan een paar blije kindjes.

En tegen de tijd dat ik bejaard ben en mensen tegen me aan beginnen te pissen dan zaag je mij maar om en flikker je mij op de brandstapel, of je maakt een mooie grote kast van mij. Ook leuk. Kijk maar.