Comfort zone: Erin of eruit?

Het is de plek die aanvoelt als een warme deken op een winterse dag. Een zakje M&M’s bij lekkere trek. Een lekker biertje op het terras in gezelschap van vrienden. Een knuffel met je zoon als je je sip voelt. Een rondje van 2 kilometer hardlopen terwijl je pas gaat zweten bij 3. Wanneer ben ik voor het laatst uit mijn comfort zone gestapt?

Welkom bij blog nummer 3 in de bloganuary challenge. Still going strong:

Write about the last time you left your comfort zone.

Waarom zou je je comfort zone überhaupt verlaten? Als het zo fijn warm is. Als het zo lekker ontspannen is. Zo lekker smaakt. Als je je er goed voelt. Waarom?

Simpel, omdat je anders over een jaar met je dikke vette reet op de bank ligt te janken dat je je dik, ongezond en laf voelt terwijl je nog een hap neemt van je pakje roomboter op een stokje gedipt in de melkchocolade. Of dat je alleen maar loopt te denken over waar je had kunnen staan als je wel eerder was begonnen met schrijven. Dat je nu misschien wel een kick-ass boek had gehad. Waarover? Niet relevant, want je hebt het niet gedaan. Of dat je je altijd zal afvragen of je idee voor een webshop succesvol was geweest wanneer je toch dat plannetje, waar je al jaren van droomt, eens doorgezet had! Daarom lafaard, daarom!

De reden waarom mensen dromen waarmaken is door meer te doen dan hetgeen wat comfortabel voelt.

Zou Max kampioen zijn zonder de spannende inhaalmanoeuvres?

Zou Rico kampioen zijn zonder iedere dag bezig te zijn met zijn voeding en beweging?

Het antwoord hoef ik niet voor je in te vullen. Maar dat betekent niet dat je, als je het mij vraagt, je leven compleet om moet gooien. Maar alleen denken aan wat je graag wilt bereiken gaat je niet verder helpen.

Kortom, actie (al dan niet buiten je comfort zone) leidt tot resultaat.

Ik heb verschillende keren mijn comfort zone verlaten. Zo heb ik twee jaar geleden voor een groep van 200 studenten een verhaaltje mogen houden. Vorig jaar heb ik mijn goede vriend Nico en z’n duifje mogen trouwen. En twee dagen geleden heb ik sinds lange tijd een post op instagram gedeeld over een persoonlijke blog. En vreemd genoeg vond ik het plaatsen van die post bijna net zo spannend als de andere twee gelegenheden. Maar als ik terug kijk was het allemaal tof! Zo blijkt maar weer dat er buiten je comfort zone veel te ontdekken valt.

En als je uiteindelijk toch voor die warme deken kiest met de triple Magnum chocolate creamy caramel gold en met je luie reet op de bank gaat Netflixen, ga dan niet janken, maar own die shit als een baas!

Het is tenslotte jouw leven!

PS dit artikel is een note-to-self.