Een nieuwe Disney hit

Een paar jaar geleden waren het Anna en Elsa die alle kindjes in hun greep hadden met de Frozen film. Terwijl ik Robin Thicke met “Blurred Lines” keihard in mijn auto aan het mee zingen was voor het stoplicht, had de auto naast me “Let it go” vol aan. Met twee mee blèrende kids achterin.

Vandaag nummer 28, still going strong!

What is on your music playlist right now?

Oke dit wordt misschien wel de langste intro naar het antwoord op de vraag ever. Heb je even?

In 2013 kwam de Frozen film uit. Meisjes, jongens, papa’s, mama’s, het maakte niks uit. Iedereen was fan van Frozen.

In de jaren erna is Frozen tot in de puntjes uitgeknepen door Disney. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een Frozen iets van. Zelfs Jurre, die 4 jaar nadat de film uitkwam, geboren is kent Frozen en vind het geweldig. Gelukkig is hij niet super opgehypet, maar tot op de dag van vandaag hoef je maar “Elsa” te zeggen en iedereen en ook hij weet waar je het over hebt.

Maar gelukkig, er is een nieuwe film uit die zomaar eens Frozen van haar troon kan afstoten. En ik hoop dat het lukt. Het is namelijk de film “Encanto”. En aangezien Jurre een moeder heeft die Disney fan is hebben we die film direct gekeken. En wat een leuke film is dat zeg!

Pathé kan heel kort uitleggen waar de film over gaat:

In Encanto van Walt Disney Animation Studios ontdekt Mirabel – het enige gewone lid van haar buitengewone familie – dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

Of bekijk de trailer:

Het is een hele leuke film voor jong en oud en niet in de laatste plaats omdat de muziek meer in mijn straatje ligt dan Frozen. Mooie swingende muziek. En een van de nummers doet me denken aan mijn opa. De zanger van de soundtrack is namelijk ook de zanger van een nummer waarop mijn opa graag danste.

En die twee nummers zijn dan ook meteen de nummers die ik recent toegevoegd heb aan mijn playlist.