Ferdinand

Afgelopen weekend heb ik Ferdinand voor het eerst gezien. Ferdinand is niet mijn buurman, of zoon waarvan ik het bestaan niet wist, überhaupt geen familie. Nee, het is een film over een stier, en niet zomaar een stier.

Als je de film niet gezien hebt en nog graag wil kijken is het wellicht niet heel handig dat je verder leest 😉

Ferdinand is een vriendelijke stier die met andere stieren op een boerderij woont.  De vaders van de stieren hebben gevochten tegen een beroemde matador. Ferdinand wil niet vechten zoals de andere stieren. Hij is dol op bloemen en wordt gepest om zijn zachtaardigheid. 

Op een dag wordt zijn vader geselecteerd om tegen een matador te vechten. Zijn vader is groot en sterk. Hij gelooft in zijn vader, maar die komt helaas nooit meer terug. Hierdoor ontsnapt Ferdinand uit de boerderij. Hij komt uiteindelijk terecht bij een meisje en haar vader waar zijn vriendelijk karakter goed tot zijn recht komt. Hij kan lekker rondlopen in een wei vol met bloemen. Daar groeit hij uit tot een grote en sterke volwassen stier, net als zijn vader.

Op een dag gaat het meisje en haar vader naar een bloemenfestival. Ferdinand ging altijd mee, maar nu hij zo groot is kan dat niet meer. Hij baalt en besluit op eigen houtje te gaan.

Bij zijn aankomst zorgt zijn imposante verschijning voor de nodige paniek. Als hij wordt gestoken door een bij gaat hij door het lint en is de chaos op het festival compleet. De dorpelingen zien hem als een groot gevaar. Hij wordt gevangen, afgevoerd en teruggebracht naar de boerderij waar hij voorheen woonde.

Op een moment komt hij er achter dat een stier nooit kan winnen van een matador en dat de stier altijd sterft. Hij blijft weigeren om te vechten tegen een matador, maar als hij door een onhandige samenloop van omstandigheden toch verkozen wordt kan hij er niet meer onderuit.

Ferdinand zal moeten gaan vechten tegen de matador. Maar door zijn goedheid weet hij de harten van het publiek te winnen, en zorgen ze ervoor dat Ferdinand gespaard wordt. De matador geeft op. Ferdinand wint het gevecht en blijft in leven.

Het kwade wordt overwonnen door het goede.

Ik hoop dat mijn zoon een Ferdinand wordt.