Fijne mensen

Fijne mensen zijn fijn om om je heen te hebben. Daarom zijn het ook fijne mensen. Anders zouden het wel niet-fijne mensen zijn. Maar wat maakt een fijn mens nu een fijn mens? Wat vind ik nu echt fijne mensen. Dat lees je in de blog van vandaag.

What is your favorite part about yourself?

Bovenstaande is het onderwerp van blog nummer 26. En zoals de inleiding al doet vermoeden ga ik hier lekker een draai aan geven. Want wat moet ik in vredesnaam vertellen over mijn favoriete deel van mezelf. Een lichaamsdeel? Of een deel van mijn karakter?

Dat ga ik niet doen. Ik ga vertellen wat ik fijn vind aan fijne mensen. En waarom die mensen dus fijn zijn.

Ik houd van mensen met een eerlijke en realistische kijk op de wereld. Mensen die niet denken dat de wereld alleen om hun draait. Mensen die begaan zijn met anderen. Daar wordt de wereld namelijk beter van.

Ik houd ervan wanneer mensen bescheiden blijven. Hoe succesvol en rijk ze ook zijn, mensen die zich altijd gelijkwaardig opstellen aan een ander. Zoals iemand mij ooit zei: Koning, Keizer, Admiraal, poepen moeten we allemaal.

Ik ben dol op mensen die van lekker tafelen en eten houden. Omdat ik dat gezellig vind. Ik doe daar graag aan mee, al werkt dat niet meer aan mijn ambities om ooit beachboy te worden.

Ik ben gek op mensen die hun dromen najagen, no matter what. Daar ben ik ook een beetje jaloers op. Het inspireert anderen, mijzelf inclusief, om hetzelfde te doen.

Ik vind het leuk als ouders lief zijn voor hun kids. Als ouders pal achter hun kinderen staan, altijd. Hun kinderen stimuleren in alles wat ze willen worden. Ook al wil je zoon bloemist worden en je dochter timmerman. Daar worden je kinderen gelukkig van (denk ik).

Ik vind het grappig als mensen heel amicaal worden als ze wat gedronken hebben. Daarom vind ik mezelf ook leuk als ik zat ben. Dan maak je de leukste nieuwe vrienden.

Ik houd ervan als mensen niet hun oordeel klaar hebben. En mensen die altijd dingen van de positieve kant bekijken. Dat is goed voor je gezondheid en het maakt je ook een leuker mens.

Dat zijn fijne mensen. Ik heb er een hoop in mijn omgeving en ik probeer ook een van te zijn.

Ik laat het aan jou of dat gelukt is.