Fitte baasjes

#fitfamily, #fitdutchies, #fitweetikveelwat, je kent ze wellicht wel. Van die hashtags op Instagram, Twitter of Facebook met daarbij een jaloersmakend foto van een of andere dude of chick met een superstrak lijf. Over het algemeen vergezeld met nog eens een legio aan andere hashtags zoals #weightlossjourney, #fitfam, #healthylifestyle enzovoort. Irritant vind ik het!

Blog nummer 25 alweer in de reeks. Het onderwerp is :

Write about what makes you feel strong.

Maar laat ik eerlijk zijn, die irritatie ontstaat met name door een combinatie van respect en een vorm van ziekelijke jaloezie. Respect voor het feit dat zij de discipline hebben waar ik al jaren naar zoek. Ik weet namelijk uit ervaring hoe zwaar dit is. En de jaloezie omdat ik ook die discipline wil vinden en vooral zo #fit wil zijn.

Jaren geleden, pre-kindertijd en zelfs pre-vriendin tijd, had ik alle tijd van de wereld en kon ik gerust 4 a 5 keer per week sporten. En dat deed ik dus ook. Sterk, goede conditie, strak lèèfie, bakken energie, mentaal sterk, zelfverzekerd, ik was serieus een #fitbaasje. En jawel ik kon de wereld aan. Dat is wat “een fit baasje zijn” met je doet.

Intussen een jaar of tien, twee kinderen en een vriendin later, ben ik terug bij af. Conditie is matig, strak lichaam is ingeruild voor een fluffy vachtje, energie is vervangen door een chronische vermoeidheid en de wereld veroveren laat ik op het moment aan een ander over.

Het is een moeilijke strijd en bovenal blijft dit een eeuwige strijd. Mijn leven lang worstel ik al met mijn gewicht. Op mijn hoogtepunt (#fitstepunt) ben ik begonnen met een cursus gewichtconsulent omdat ik gek werd van al die theorieën en hypes over eten. Die heb ik met succes volbracht. Kortom de theorie om een gezonde Iifestyle te leven bezit ik, maar waarom lukt het me dan alsnog niet? Overigens is lifestyle ook zo’n woord waar ik pukkels in m’n gezicht en uitslag op m’n rug van krijg als ik het hoor of lees. “Nee het is echt geen dieet hoor, het is gewoon een lifestyle!” … ik begin al te kokhalzen bij het schrijven van die zin. Maar ook daar ben ik tot de conclusie gekomen dat het -helaas- de keiharde realiteit is. Maar dat neemt niet weg dat ze het ook gewoon anders kunnen zeggen dan het net iets te popiejopie “lifestyle”… *urgh*!).

Helaas zijn de hashtags #lazyboy, #lovethehighbloodpressure, #dikinmnzwembroek, #lovebeingfat, en #happennaarzuurstofbijhettraplopen toch minder populair. Hoewel er wel een nummertje is die het wel lekker doet.

Maargoed het is tijd om weer eens aan de slag te gaan. Sterk, gezond, zelfverzekerd, en een energie waar je bang van wordt. Ofwel een echt #fitbaasje.

Maar eerst een goede voorbereiding. Op de bank. Netflix. Een zak M&M’s. Of zoiets.