Gelukkig hebben we de foto’s nog

Er zijn van die momenten, waarbij je eeuwig dankbaar bent dat ze vastgelegd zijn. En met een mobieltje bij de hand hoef je ook nooit meer wat te missen.

Vandaag onderwerp nummer 21:

What is your favorite photo you’ve ever taken?

Maar dit onderwerp, wat moet ik ermee. Kijk, ik ben geen fotograaf, dus een prachtig mooie foto heb ik niet gemaakt. En tussen die 10 duizenden kiekjes zullen er vast wel een paar geinige zitten, maar het is vooral de herinnering bij een foto die de foto speciaal maakt. Zoals Cynthia en William van het perfecte plaatje zeggen…het gaat om het verhaal wat de foto vertelt. Nou mijn foto’s zeggen niet zoveel hoor.

Mijn goede vriend Mark is dol op foto’s. Die nodigt gerust de hele vriendengroep uit om onder het genot van een biertje zijn vakantie foto’s te bekijken. Je krijgt ook bij iedere foto een uitgebreid verslag. Echt een avondvullend programma. Tja, moet je mij hebben. Ik geef geen reet om andermans foto’s. Als ik mooie plaatjes wil zien van een tempel in Bali google ik wel of ik ga zelf kijken.

Dus.

Maar vroeger had ik er wel een handje van als het gaat om foto’s, ik nam de camera bij ieder stap avondje mee om 1000 foto’s te maken van iedereen. En geen artistieke portretten hoor, maar gewoon close-upjes van de meest charmante hoeken. Waarom? Geen idee. En tja al die foto’s zijn hetzelfde. Kijk je nooit meer naar. Maargoed soms zat er wel echt een pareltje tussen. Een foto die ook wel echt een verhaal vertelt. Een boodschap. Bij een blik weet je voldoende.

De boodschap is duidelijk: AGGE NIE TEEGE BIER KEN MOTTE MEEJ OE POOTE DR VANAF BLIJVE! IDIOOT!

(ik ben dus die flapdrol met een spontane bloedneus, na te veel bier, in een kroegje, in Breda)