Guess who’s back, back again and back to stay!

Ja ik had inderdaad dat liedje van Eminem in mijn hoofd bij deze titel, maar dat terzijde. Ruim een jaar na mijn laatste bericht heb ik de spreekwoordelijke pen (wederom) opgepakt. En er is veel gebeurt in een jaar tijd. Heel veel. Behalve dat mijn zoon naar groep 2 is gegaan en alle Pokemons uit zijn hoofd kent, mijn dochter intussen loopt en een bos krullen heeft gekregen en ik mijn vriendin ten huwelijk heb gevraagd op een strandje in Griekenland is er ook op zakelijk vlak super veel gebeurt. En over dat laatste ga ik vandaag wat meer over vertellen.

Multipotentialite

De geboorte van onze dochter Niene in september 2021 kwam als een zegen. Nieuwe regelingen zorgen ervoor dat ik als vader 6 weken vrij kon opnemen in de kraam periode. In de bijna 20 jaar van mijn werkzame leven was ik nog nooit 6 weken aan een stuk vrij geweest. Ik genoot van mijn gezin, de rust van niets “moeten” en de tijd die ik kon besteden aan alle geweldige plannen in mijn hoofd waar ik iets mee zou willen.

Maar ook aan die 6 weken komt een eind en de sleur kwam er weer in. Mijn briljante plannen gingen weer in de ijskast.

Het moet anders kunnen

Ik besefte dat het anders moet. En dat moet kunnen. Ik had het boek van Emilie Wapnick “Hoe word je alles?” gelezen. Een van de tips die ik ter harte nam was het concept van freelancen. Met freelancen kun je meer verdienen dan in loondienst. Of je verdient hetzelfde in minder tijd. Het is maar net hoe je het bekijkt. Natuurlijk komen er allerlei andere risico’s en factoren bij kijken, maar dat terzijde. Ik nam mezelf voor dat het jaar 2022 het jaar van persoonlijke verandering zou worden.

Ik ging het gesprek met mijn manager aan en na een goed gesprek besloten we dat ik maar eens wat minder moest gaan werken en gaan experimenteren met waar ik gelukkig van word. Dat deed ik in 2022 voor een half jaar. Mijn salaris halveerde maar mijn geluksgevoel ging door het dak. Per oktober 2022 had ik mijn baan opgezegd.

Vaarwel vastigheid, hallo avontuur!

Her en der deed ik wat klusjes, ik ging ook nog even in de zorg werken bij cliënten van mijn vriendin en op die manier kwam er wat geld binnen. Intussen ben ik ruim een half jaar verder, heb ik op persoonlijke titel wat klussen gedaan en heb ik met twee vrienden/collega zzp-ers een kantoor in Breda gehuurd. Op dit moment ben ik bezig om mijn UX (User Experience) bedrijf op te tuigen, maar ook om ruimte te creëren voor mijn vele andere interesses op mijn briljante ideeën lijst. Ik zal ze opsommen, in willekeurige volgorde:

  • Nog steeds op mijn lijstje, het lanceren van een mannen lifestyle merk, maar wel met een volledige nieuwe online shop experience.
  • Het schrijven van een boek over positiviteit.
  • Het optuigen van een mailinglijst vol levensinspiratie voor mensen die het leven spannend vinden.
  • Het schrijven van een kinderboek.
  • Uitbannen van dakloosheid. Nog geen idee hoe…
  • Het worden van een beachboy. En die laatste begint wat prioriteit te krijgen na wat tegenslagen met mijn gezondheid.

Kortom, avontuur genoeg. Oh, mocht je het jezelf trouwens afvragen, ze zei ja. We gaan volgend jaar op Zakynthos trouwen. Althans, dat is het plan (baan opzeggen en dure plannen = niet de perfecte combinatie).