It’s just emoji’s taking me over 🎶

Did you see what I did there? Zo’n typisch dingetje die ik van mijn vader heb. Als ik iets hoor bedenkt mijn brein daar een liedje bij en dwingt mijn mond om dat ten gehore te brengen. Ik kan er niets aan doen, it is a way of life. En zo belanden we bij blog nummer 12.

Het onderwerp luidt…

What emoji(s) do you like to use?

…en dat vind ik leuk! Omdat ik er namelijk dol op ben!

Maar wat zijn emoji’s eigenlijk? Goed, voor de mensen die onder een steen hebben gelegen leg ik het nog even kort uit. Emoji’s ook wel emoticons genoemd zijn die leuke en grappige iconen die je in tekstberichten gebruikt om bijvoorbeeld een emotie over te brengen of je boodschap te versterken. Deze dus 👉🤣😉🥰🤬

Jaren geleden, toen hyves de shit was in Nederland, was de dansende banaan natuurlijk een mega bekende emoji. Tegenwoordig hebben we op onze smartphones duizenden van die emoji’s beschikbaar die we veelvuldig gebruiken in alle teksten die we plaatsen.

Maar het zal geen verrassing zijn dat er iets is dat ik nóg leuker vind dan emoji’s. Raad je het al? Ja natuurlijk! GIFJES!

En hier boven meteen een van mijn favorieten! Voor de trouwe lezers is het misschien opgevallen dat ik deze zelfs in een presentatie voor 200 studenten heb gebruikt. Zo leuk vind ik hem.

Ik gebruik ze te pas en te onpas. Waarom, omdat het leuk is!

Stel je voor, ik stuur je een berichtje met: Ik heb zin in vakantie!

Dan denk je: Oke, fijn voor je, ik wil ook maar ik moet werken. Lul.

Maar als ik hetzelfde berichtje stuur met dit gifje er direct onder… wat denk je dan?

Oke, punt gemaakt neem ik aan.

Goed, het volgende voorbeeld. Je moet je vriend 50 euro terug betalen omdat hij zo gierig is dat hij niet voor jou wilt betalen tijdens een etentje. Maar als je dan betaald hebt zie je deze …

Tikkie regels uitgelegd: hoe verstuur je een Tikkie goed | Gewoonvoorhem

Leuk, toch? En daarna maak je het alsnog uit. Want als hij geen etentje voor zijn vriendin betaald is het een gierige lul. En dat soort lullen heb je niet nodig. Who run the world?

Kortom…de wereld ziet er een stuk mooier uit met emoji’s en gifjes. En we begonnen met het onderwerp emoji’s en dat heb ik, hopakee, zo even verandert in gifjes. Who cares! Het is mijn blog!