Mijn bekentenis

Oke, het is tijd voor een serieuze bekentenis. Het is niet iets waar ik perse trots op ben. Ik schaam me er zeker niet voor, maar het is ook niet iets wat ik aan de grote klok hang, tot vandaag.

Vandaag blog nummer 22 van de challenge met een leuke, en in mijn geval, ook confronterende vraag:

What is your favorite quote and why?

Wat is mijn favoriete quote? Er zijn er zoveel die ik mooi, leuk en inspirerend vind. Maar ik kwam er jaren geleden achter dat er één quote is die mij oprecht ontroerde. Vreemd genoeg duurde het eventjes voor ik zelf door had dat het mij ontroerde.

Kennen we Ty Pennington nog? Hij is presentator van het programma Extreme Home Makeover, wat een enorme TV-hit was in de jaren ergens rond 2004. In dat programma bezocht Ty en zijn team mensen die een nieuw huis nodig hadden. Hier kwamen mooie en ontroerende verhalen voorbij, bijvoorbeeld iemand die in de oorlog gewond was geraakt en een aangepast huis nodig had. Of mensen die kansarme jongeren opvingen in hun te kleine woning. Kortom reden genoeg om daar een nieuw huis voor te bouwen.

Het gezin werd voor een weekje op vakantie gestuurd, het oude huis werd vaak op creatieve manier gesloopt.

via GIPHY

En een nieuw huis werd op diezelfde plek gebouwd met hulp van een paar gulle sponsors en natuurlijk de hele buurt die ook hun handjes uit de mouwen staken.

Als het huis eenmaal af was kwam het gezin terug van hun vakantie en werden ze door Ty, zijn team en de hele buurt opgevangen voor hun huis. Maar ze konden het huis nog niet zien, want er stond een grote touringbus voor. En om het huis te kunnen zien moest iedereen gezamenlijk uit volle borst de volgende zin roepen:

MOVE THAT BUS!

Onder begeleiding van deze zin reed de bus weg en kon het gezin hun nieuwe huis voor het eerst zien. Natuurlijk volledig in de emoties, springen, gillen, huilen, van alles om vervolgens hun prachtige huis te bewonderen.

via GIPHY

Het heeft een paar afleveringen geduurd voordat ik zelf doorhad dat iedere keer op hetzelfde moment, na het MOVE-THAT-BUS-moment, ik een brok in mijn keel en zelfs wat waterige oogjes kreeg. En natuurlijk probeerde ik dat te bedwingen, zeker als er iemand bij was. Maar op een gegeven moment moet je je eraan overgeven.

I´m just a sucker for happy people. Maar MOVE THAT BUS is dus een van de beste quotes ever.

Tot zover mijn bekentenis.