New business…

In het jaar 2001 ging ik als klein binkie voor het eerst alleen naar de grote stad Rotterdam. Ik kwam net van de MAVO af en als pukkelkopje moet je dan al bepalen wat je de rest van je leven gaat doen. Ik vond tekenen altijd heel leuk dus leek me het Grafisch Lyceum een logische stap. Ik tekende, met succes, een BMW M3 voor mijn toelatingstest om de daarop volgende 4 jaar MultiMedia design te studeren.

Na deze 4 jaar ging ik werken bij een bedrijf in Breda. Ik begon als webdesigner, en als webdesigner bouwde je in die tijd ook je eigen designs (lees websites ontwerpen en bouwen). Een van de eerste projecten waar ik aan werkte was een website voor Mars, ja het chocolade reepje. Best cool als toen inmiddels 19 jarig jochie.

In de 18 jaar die erop volgde wisselde ik een paar keer van baan en schoof ik meer richting projectmanagement en consultancy, ik werd verantwoordelijk voor projecten, teams en klanten. Tussendoor haalde ik mijn HBO Digitale Communicatie. Allemaal leuk, maar ik kwam steeds verder van het creatieve proces te staan. Dat heeft me geen windeieren gelegd (ik heb die zin altijd willen gebruiken, ik moest wel even opzoeken hoe ik het moest gebruiken), maar ik merkte dat ik dat toch wel miste.

Een eigen bedrijf opstarten

Goed. Even een fast forward naar 2023. Ik ben zelfstandig geworden met het idee wat klussen te gaan doen. Maar ik kom er nu toch wel achter dat het best wel gaaf is als ik mijn eigen bedrijf kan opzetten in plaats van alleen mezelf verhuren en eigenlijk doen wat ik in loondienst ook deed. Natuurlijk ook met de intentie meer te doen van hetgeen ik mis. Namelijk creativiteit! Maar waar begin je dan? Bedenken waar je blij van wordt. Maar hoe doe je dat? In mijn geval was dat niet heel ingewikkeld. Laat ik je even meenemen in een momentje van een paar weken geleden.

Het is voor mij duidelijk. Hier wil ik mijn centjes mee verdienen! En ik ben ervan overtuigd dat de jaren ervaring in consultancy, projectmanagement en de vele digitale projecten de ik met een team gedaan heb in de afgelopen decennia mij hier goed van pas komen.

Het moet anders…

In de afgelopen jaren merkte ik dat ik weerstand begon op te bouwen op de manier waarop veel bedrijven werken. Namelijk grote teams, lange trajecten, veel overhead, veel nutteloze overleggen zonder duidelijke output. En uiteindelijk als resultaat een website die veel onderhoud nodig heeft, voor kleine wijzigingen afhankelijk is van dure developers en en door de lange trajecten ingehaald is door de realiteit. Dat moet anders en beter kunnen.

Met die gedachte ben ik gaan bedenken hoe mijn ideale bedrijf eruit zou zien. Wat wil ik wel:

 • Goed doordachte websites, webshops en apps.
 • Kleine compacte teams
 • Creative oplossingen
 • Waarde leveren voor de klant
 • Snel resultaat
 • Locatie onafhankelijk kunnen werken

En wat wil ik ook zeker niet:

 • Nutteloze overleggen
 • Employee happiness managers, snelle sales jongens en weet-ik-veel-wat-voor-managers
 • Vrijmibo’s waar verwacht wordt dat je komt
 • Geen urenfabriek
 • Niet afhankelijk zijn van dure en schaarse developers
 • Onderhoudsvriendelijke oplossingen

Creatieve shizzle

Met hulp van mijn vriend en collega Mark is mijn bedrijf ontstaan: Studio Flux

Studio Flux is een digital product studio. We bedenken, ontwerpen en bouwen digitale producten met een focus op gebruikers ervaring. Niks is zo irritant als een website of shop waarbij je geen stap verder komt, niet weet hoe je moet of kan betalen. Of een formulier niet kan vinden, of niet kan inloggen omdat het niet werkt. Daar gaan we verandering in brengen.

Op dit moment ben ik bezig om Studio Flux tot leven te brengen door een duidelijk branding te creëren, mijn diensten en aanpak aan te scherpen. En op 1 mei gaat de website live.

Klein tipje van de sluier….