Superkrachten!

Superkrachten, bestaan ze of bestaan ze niet? Nou, ik garandeer je dat ze bestaan. Sowieso heeft de helft van de wereldbevolking in ieder geval één superkracht, namelijk die om een kind te baren en op de wereld te zetten. Ik heb het twee keer gezien van dichtbij. Nou, ik doe het haar niet na!

Vandaag gaan we het hebben over superkrachten. Het onderwerp luidt:

What is a superpower you’d love to have?

Bij het lezen van deze vraag dacht ik in eerste instantie aan vliegen. Hoe tof is het als je kan vliegen. Je springt met je vuistje in de lucht en daar ga je! Super vet toch? Of wat dacht je van een x-ray vision. Dat je door mensen hun kleren heen kan kijken. Best lachen toch? Of magnetische superkrachten. Dan hoef ik niet meer op te staan van de eettafel als ik weer eens mijn bestek op de aanrecht vergeten ben.

Klinkt cool, maar tegelijkertijd is het best oppervlakkig en daardoor toch een beetje sneu. Kun je de wereld redden, kies je ervoor om door mensen hun kleding te kijken. Nee, dat gaat hem niet worden. Dus ik dacht nog even na.

Als ik helemaal zelf een superkracht mag uitkiezen, dan wil ik iets waarmee ik de wereld super mooi kan maken. Waarmee mensen elkaars verschillen respecteren. Iets waarmee men bij het horen van andermans mening uitgaat van de goede intenties. Een superkracht die ervoor zorgt dat macht en geld wordt ingezet om honger uit te bannen, uitbuiting en oorlogen te stoppen, gelijkheid te creëren en het klimaat te veranderen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar wat zou zo’n superkracht zijn?

Iets waarmee je iemands gedachte kan beïnvloeden? Waarmee je een positiviteitsshot kan toedienen in iemands brein? Klinkt ook niet helemaal oké, toch?

Een egoïsme neutraliserende superkracht. Bekt niet helemaal lekker. Zoals je ziet moet ik er nog een beetje aan werken.

Misschien zouden we er al zijn als we elkaar wat meer respecteren, een helpende hand bieden en ietsje minder aan onszelf denken. Gewoon een beetje minder haat en angst en een beetje meer liefde.

via GIPHY