Te veel, te weinig, tevreden.

We kunnen niets doen, want alles zit op slot vanwege corona. Mijn zoon kan niet naar school. Ik verdien niet genoeg. Ik wil een groter huis en een mooiere auto. Ik wil minstens 4 keer per jaar op vakantie. Ik wil, ik wil, ik wil. Nou weet je, als ik er over na denk wil ik helemaal niet zoveel.

We zijn met blog nummer 10 op een derde van de bloganuary challenge beland:

What are 5 things you’re grateful for today?

Het onderwerp van vandaag is er eentje waar je iedere dag wel even over na mag denken. Want zo slecht heb ik het in ieder geval niet. En weet je, als ik er over nadenk wil ik helemaal niet zoveel. Ik ben een gezegend mens en best wel tevreden met wat ik heb.

1. Sanne, Jurre en Niene

Ofwel mijn vriendin, zoon en dochter. Men zegt wel eens dat je hard moet werken voor een goede relatie. Sinds ik Sanne ken begrijp ik niets meer van deze redenering. Sterker nog, ik ben van mening dat wanneer je hier hard voor moet werken dat je je beter kunt afvragen of jullie eigenlijk (nog steeds) voor elkaar bestemd zijn.

Maar anyway, ik ben dankbaar voor mijn fijne gezin. Een vriendin, die ook mijn maatje en mijn minnares is. Een zoon met een klein hartje, die na 4 maanden nog steeds iedere dag kusjes aan zijn zusje geeft. Een lief, klein dochtertje die nog zo afhankelijk is van onze zorg, maar die ons talloze keren op een dag een hele dikke smile geeft.

Ik hoop dat mijn kinderen later net zo terug kijken op hun jeugd als ik op de mijne.

Oke nu is het genoeg, op naar de volgende.

2. Gezondheid

Ondanks mijn persoonlijke struggle met afvallen en gezonde voeding ben ik redelijk gezond en heb geen zorgwekkende kwalen. Even afkloppen.
Dus ik hoop lekker oud te worden en een hoop kaarsjes uit te mogen blazen, in goede gezondheid.

3. Familie en vrienden

Ik ben dankbaar dat ik lieve ouders en schoonouders heb. Ik heb al mijn opa’s en oma’s gekend. Daar heb ik fijne herinneringen aan. Helaas zijn ze intussen allemaal (veelal op respectabele leeftijd) er tussenuit geknepen. Maar mijn kinderen hebben al hun opa’s en oma’s nog en zelfs een bonus oma. En ook daar maken ze mooie herinneringen mee.

Ik heb ook een hele fijne groep vrienden. Vroeger zag ik ze bijna dagelijks, doordat we nu allemaal gezinnen krijgen en drukkere levens is dat nu helaas minder, maar als we elkaar zien is het snel als vanouds.

4. Weinig zorgen

Ik heb een relatief zorgeloos leventje. En dat is wel lekker. Mijn kids doen het goed. We hebben niet onze droombanen, maar Sanne en ik hebben allebei werk wat we leuk vinden en goed in zijn. We barsten niet van de vrije tijd maar we kunnen twee keer per jaar op vakantie. We wonen niet riant, maar we hebben een fijn huis op een fijne plek. We zijn niet rijk, maar we hebben geen geldzorgen. En zoals m’n opa vroeger zei: “Alles met ‘te’ ervoor is niet goed, behalve ‘tevreden’”.

5. Hello fresh

En tot slot ben ik onwijs dankbaar voor Hello Fresh. Dit is me toch een uitvinding! Een van mijn ergernissen was altijd weer die vraag “Wat eten we vanavond?”. Zucht. En dan werd het vaak weer een simpel prakje van wat dingen die we hadden liggen. Of Sanne of ik moesten weer even snel naar de supermarkt om wat te halen.

Sinds Hello Fresh in mijn leven is eet ik gevarieerder, eet ik aanzienlijk minder vlees (Dat begon onbewust maar nu bewust), ben ik koken gaan waarderen, hebben we veel minder verspilling en hoef ik nooit meer na te denken over wat we gaan eten. Dat geeft zoveel rust. En onderaan de streep ben ik ervan overtuigd dat ik minder uitgeef aan boodschappen. Kortom win-win-win.