Waarom schrijven leuk is.

Deze bloganuary – wat trouwens echt een kut naam is voor een challenge – was voor mij een prikkel om weer te starten met schrijven. Zoals ik eerder aangaf schreef ik vroeger vrij veel. Over mijn dagelijkse flauwekul. Maar ik wilde dit weer graag oppakken. Waarom?

Onderwerp van blog 8 luidt:

What do you like most about your writing?

Ik wil het niet perse hebben over wat ik zo leuk vind aan míj́n schrijven. Dat laat ik liever aan jullie over. Maar ik heb het liever over wat schrijven doet voor mij.

Het aller belangrijkste waarom ik schrijf is omdat ik het leuk vind. Ik ben altijd creatief geweest. Dit uit zich in van alles. Tekenen, knutselen, klussen, webdesign, dingen bedenken en dus ook schrijven. Het is een creatieve oefening. Ik kan mijn fantasie los laten. Een verhaal flink aandikken of een verhaal bedenken rondom een persoonlijke ervaring.

Daarnaast is het ook een vorm van ontspanning. Vroeger was ik nooit zo goed in dingen onder woorden brengen. Dat heb ik af en toe nog steeds, maar dingen op papier zetten geeft rust in de bovenkamer. En als ik daarmee ook mensen kan raken of vermaken is dat een leuke bonus.

Mijn spelling is niet al te best. En een fijne bijkomstigheid is dat ik door te schrijven mezelf afdwing hier extra op te letten. Maar voor de taalnazi’s onder ons: Bij voorbaat mijn nederige excuses als ik wat over het hoofd zie.

Ik ben geen echte lezer maar als ik lees dan graag iets wat vermakelijk is en lekker wegleest. Kluun en Hendrik Groen zijn van die schrijvers die ik erg kan waarderen.

Ooit zou ik wel eens een boek willen schrijven in dat genre. Een boek wat gewoon lekker wegleest op vakantie op het strand met een cocktailtje erbij.

Maar voor nu nog even lekker oefenen.