Wat wil ik worden?

Ja hoor, met nummer 16 zijn we officieel over de helft van de bloganuary challenge. Een challenge waarin ik een maand lang een blog per dag post over een onderwerp of vraag elke ik die dag ontvang. Gister had ik het mezelf een beetje makkelijk gemaakt, maar vandaag ben ik er weer bij!

Vandaag luidt de vraag:

What is a cause you’re passionate about and why?

Wat is een doel waar ik gepassioneerd over ben en waarom. Dat is ogenschijnlijk een eenvoudige vraag, maar ik vind die moeilijk te beantwoorden. Dat heeft mede te maken dat ik er achter ben gekomen dat ik een “multipotentialist” ben. Een multipo-wat?! Voor meer info, lees deze blog.

Het komt er op neer dat een multipotentialist heel veel uiteenlopende interesses heeft en alles wil worden.

Om dus terug te komen op deze vraag, er is niet één doel waar ik gepassioneerd over ben, maar dat zijn er meerdere. En ik praat liever niet over doelen, maar meer over wat ik wil worden. Ik licht er een paar uit, maar het is geen uitputtende lijst en staat ook niet perse in volgorde van belangrijkheid.

Schrijver

Schrijven doe ik al lang. Maar deze challenge heb ik aangegrepen om het weer op te pakken en structureler te gaan doen. En tot op heden gaat me dat prima af. 16 berichten in 16 dagen.

Het lijkt me te gek om ooit een boek te schrijven. Iets fysieks nalaten waar een ander iets aan heeft of plezier aan beleefd. Vooralsnog denk ik een beetje in de fictie roman hoek, maar misschien wordt het wel een boek over zelfhulpboeken, en dat die dingen onzin zijn. Of een boek hoe je een webshop in elkaar zet en lanceert. Of een boek over hoe vet gaaf en tegelijkertijd supervermoeiend vader zijn eigenlijk is. Kortom, ik heb nog geen idee.

Eigenaar lifestyle brand

Al bijna 20 jaar werk ik in de digitale sector en help ik bedrijven om hun merk online zichtbaar te maken door de ontwikkeling van een website, webshop, app en de laatste jaren ook met online marketing. Dit is iets wat ik heel gaaf vind om te doen. Maar wat is dan nog gaver, om dat te doen voor een eigen merk. Een eigen lifestyle merk.

En als ik dat combineer met een e-commerce business komt ik al snel een webshop met toffe producten. En dat is precies iets waar ik de laatste maanden mee bezig ben geweest en op niet al te lange termijn (lees binnen 1 a 2 maanden) meer over zal vertellen. Klein tipje van de sluier

Mister independent

Een van de andere dingen waar ik gefascineerd door ben is het zogenaamde FIRE concept. Wat staat voor Financially Independent Retire Early. Ofwel, financieel onafhankelijk en lekker vroeg van je pensioen genieten. Het stuk wat ik het meest interessant vind is het financieel onafhankelijk. Natuurlijk, dat vinden we allemaal! Maar ik heb het niet over miljonair zijn. Waar het mij om gaat is dat je je leven zo kan inrichten dat je niet meer hóéft te werken. En dat kan op meerdere manieren bijvoorbeeld door te zorgen dat je lasten lager worden waardoor je minder inkomen nodig hebt of door je leven zo in te richten dat je je geldt verdiend met leuke dingen en daardoor nooit meer hoeft te werken. Omdat het niet voelt als werk.

Nou ja daar kan ik dus nog uren over doorgaan, maar dat ga ik dus niet doen. Daar schrijf ik later nog wel een keertje over.

Beachboy

Tja, dit is een beetje een vreemde in het rijtje. Dit is namelijk niet perse een passie. Het gaat over mijn eeuwige haat/liefde verhouding met gezonde voeding en sporten. Al jaren ben ik een te zware jongen. Ik heb een fitboy fase gehad, maar er zijn er maar weinig die die fase volhouden, en ook bij mij was dat het probleem.

Ik blijf een fascinatie hiervoor hebben, maar de discipline ontbreekt nog. Jammer dat ze dat niet in een potje verkopen. Maar ik ga ooit nog eens een beachboy worden. Daar ben ik van overtuigd. Het plan is in de maak. De commitment nog niet helemaal. Daar wordt nog aan gewerkt.

Zoals je ziet, nog genoeg om over te gaan schrijven. Vind het leuk of interessant, meld je dan aan voor de mailinglijst onderaan de pagina.