Wat wil je worden als je groot bent?

Het is de wel bekende vraag die ieder kind voor zijn of haar melkkiesjes krijgt. Politie en brandweer doen het dan vrij goed, maar ballerina, dokter en vuilnisman zijn bekende antwoorden. Ook in de vrienden boekjes waar Jurre mee thuiskomt staat deze vraag altijd.

In onze maatschappij lijkt alles gericht op keuzes maken. Een ding kiezen. Voor altijd. Mijn grootste handicap was altijd dat ik heel veel (verschillende) dingen leuk vind. Dat zijn ook veelal dingen die niet direct iets met elkaar te maken hebben.

Laat ik eens wat noemen. Ik ben dol op mijn gezin en breng daar graag mijn tijd mee door. Ik vind schrijven en vertellen leuk. Ik houd van tekenen. Mijn werk zit in de digitale hoek waar ik toffe digitale platformen kan bedenken en ontwikkelen. Ik vind Social Media reuze interessant. Ik zou graag ooit een roman willen schrijven. Een eigen lifestyle merk staat ook hoog op mijn bucketlist. Ik ben goed in structuur aanbrengen in chaos. Ik wil graag daklozen terug helpen in de maatschappij. Ik zou ooit eens een echte sixpack willen hebben, en dan heb ik het niet over bier. Kortom het zijn nogal wat uiteenlopende dingen.

Een poosje terug tipte mijn goede vriend Mark mij op een Tedtalk van Emilie Wapnick. Het was een eyeopener. Ik kwam erachter dat iets waarvan ik dacht dat het mijn handicap was, juist mijn superkracht was!

Hoe ik dit vorm ga geven weet ik nog niet, maar haar Tedtalk heeft me richting gegeven. Maar neem even twaalf minuutjes de tijd om deze Tedtalk te kijken. Het is de moeite waard.

En wat betreft Jurre, het antwoord wat ik van hem in zijn vrienden boekjes moet zetten is vooralsnog steevast “Alles”. En dat kan ik alleen maar stimuleren.